‘Het kan zomaar heel snel gaan’- PODCAST deel 3

Deel drie in een serie podcasts over belangrijke trends in logistieke dienstverlening gaat opnieuw over digitalisering, dit keer toegespitst op recente blockchain ervaringen. Maar meer dan dat is het thema tijdens dit studiogesprek onderscheidend vermogen. “Wat willen we bereiken in de keten en wat past daar bij qua technologie?”

Caroz, pionier in Nederland als 4PL bedrijf, werd eerder dit jaar overgenomen door Nunner Logistics. Tien jaar lang sprak Rudy Claessens van Caroz met heel veel partijen over control towers en het optimaliseren van supply chains. Niet zonder succes, maar tot heel veel navolging heeft het niet geleid, constateert hij nu. “Zeker in horizontale samenwerking tussen verladers zie ik eerlijk gezegd geen echte initiatieven, die op dit moment succesvol zijn. Meestal lopen goede bedoelingen vast in juridisch vraagstukken.”

Destijds juiste keuze gemaakt
De beperkte respons was overigens niet de reden, waarom Caroz zocht naar een kapitaalkrachtig bedrijf om de groei te kunnen vervolgen. “Nunner realiseerde zich dat het niet mee valt om zelfstandig een dienstverlening te ontwikkelen zoals wij dat hebben gedaan. Zelf waren wij voor sommige grote partijen in de markt te klein om zaken mee te doen. De opkomst van online platforms was voor ons een bevestiging, dat we in 2010 de juiste keuze hebben gemaakt om Caroz te starten, ook al was het zeker niet gemakkelijk de eerste jaren.”

Luister hieronder naar de podcast; belangrijke trends in logistieke dienstverlening over digitalisering.