Caroz Enterprise Portal

We verbinden logistieke data binnen de keten en maken dit inzichtelijk in het platform. We creëren een omgeving waarin je niet meer tot verrassingen komt te staan, maar controle krijgt op het logistieke proces. Door het verzamelen van data en het automatiseren van het proces zorgen we dat jouw werkplezier wordt verhoogd. Met als doel slimme logistiek als continue aandrijver voor verbetering en groei.

Hoe werkt het

Met een druk op de knop heb je toegang tot MyShipments voor je dagdagelijkse stuurinformatie. Het biedt o.a. de mogelijkheid om zendingen te traceren, ketenproblemen vroegtijdig te signaleren en een digitaal dossier met alle relevante informatie op te bouwen. Via MyQuote ben je in staat om snel en efficiënt een quote aan te vragen. Waarbij je een online file gaat opbouwen en altijd gemakkelijk kunt terugkijken. Met onze applicatie MyKPI kun je de prestaties van jouw logistiek analyseren en onderbouwen of jouw logistieke doelstellingen zijn behaald. Zo heb je voortdurend de vinger aan de pols en kunnen we samen zaken gaan bijsturen en optimaliseren.

ERP integratie met Caroz

ERP systemen zijn het fundament binnen bedrijven en zorgen ervoor dat belangrijke processen worden ondergebracht in één bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem. Logistieke data en processen zijn cruciaal binnen ERP systemen, maar het efficiënt verkrijgen van deze informatie is echter vaak nog een uitdaging.

Caroz werkt intensief samen met ERP leveranciers en andere partnerbedrijven om koppelingen met onze klanten te realiseren. Hierdoor is het voor ons geen enkel probleem om het Caroz Enterprise Portal te verbinden met het ERP systeem van jou als klant. Door de standaard interfaces werkt het altijd en creëren we geen implementatie risico. Onze logistieke data kan daardoor werken als aanvulling binnen de ERP systemen van onze klanten.

Caroz integreert o.a. met de volgende ERP systemen :