De vele combinatiemogelijkheden van onze Control Tower en TMS maken ons uniek

Op het Greenport Business Park in Venlo ligt het moderne pand van 4PL- en TMS-aanbieder Caroz B.V. Het bedrijf voert control tower-activiteiten uit en biedt softwareoplossingen aan, waarmee het de supply chain van klanten verbetert. Sinds het bedrijf in 2021 TMS-aanbieder Informore in Hilversum heeft overgenomen, heeft Caroz een unieke propositie in de markt gecreëerd. Kevin van den Boom (Corporate Innovation & Sustainability): “Wij bouwen slimme logistieke oplossingen voor corporates én mkb’ers.”

Fotografie: Bram Becks

Venlonaar Rudy Claessens richtte in 2000 Caroz B.V. op en in 2021 nam het bedrijf, na een jarenlange succesvolle samenwerking, het in 1992 opgerichte Informore uit Hilversum over. Dit was Europa’s eerste bedrijf dat een Transport Management Systeem (TMS) aanbood, speciaal ontworpen voor verladers. In de loop van zijn dertigjarige geschiedenis zijn er veel extra functies en features aan het transportmanagementsysteem toegevoegd, dat hedendaags Caroz THE TMS heet. Inmiddels telt Caroz, exclusief Azië, ruim 75 medewerkers met kantoren in Venlo, Rotterdam en Hilversum. Vanuit deze kantoren sturen de medewerkers de gehele supply chain van hun klanten aan.

“Sinds dit jaar zitten we in een nieuw kantoor in Hilversum met de juiste ‘Caroz-stijl’, waaronder een moderne keuken en een tennistafel”, zegt Maurits Jongens, voorheen manager operations van Informore en nu managing director TMS bij Caroz. “Een prettige werkomgeving voor onze werknemers, die het succes en de groei van Caroz mogelijk maken, vinden wij erg belangrijk.”

Onafhankelijkheid

Caroz is sinds 2000 zowel nationaal als internationaal actief en is een unieke speler op de markt. Kevin van den Boom: “Onze slimme oplossingen zijn erop gericht de logistieke performance van onze klanten te verbeteren. Wij hebben geen eigen transport- en opslagmiddelen, waardoor we op onafhankelijke wijze de logistieke stromen van klanten kunnen coördineren en de best mogelijke opties voor hen kunnen kiezen. Dit doen we met hulp van onze logistieke specialisten, geavanceerde software en de meest vooruitlopende innovaties.”

“Binnen ons TMS maken we het gehele book-to-payproces inzichtelijk”, vult Jongens aan. Klanten zien een overzicht van hun zendingen, de gekozen vervoersopties, de route die wordt afgelegd en de totale kosten, inclusief toeslagen. Als er een fout of vertraging optreedt in de levering, krijgen onze operators direct een melding en kunnen zij z.s.m. hierop handelen. Onze werkwijze is ‘management by exception’: hierdoor ligt de focus op afwijkingen en loopt de levering zo min mogelijk vertraging op. Transparant zijn naar onze klanten is een van onze belangrijkste kernwaarden.”

Klanten kunnen ervoor kiezen om het gehele proces volledig aan de operators van Caroz uit te besteden. Zij kunnen echter ook deels, of helemaal zelf aan de knoppen van het systeem draaien. “Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Dit maakt ons uniek”, zegt Van den Boom. “Hierdoor hebben niet alleen grote bedrijven, maar juist ook mkb’ers baat bij onze diensten. Wij zijn hun enige aanspreekpunt, waardoor ondernemers overzicht houden en tijd overhouden voor andere belangrijke zaken, zoals contact met hun eigen klanten.”

 

“De vele combinatiemogelijkheden van onze Control Tower en TMS is wat ons uniek maakt”

 

Ga voor groen met Caroz

Van den Boom is duidelijk over de toekomst van Caroz: “De visie is om onze forse organisatiegroei van de afgelopen jaren voort te zetten. We geloven dat we ons doorontwikkelde concept overal ter wereld in kunnen zetten. Daarnaast zetten we steeds meer in op duurzaamheid en technische innovatie. De Europese wetgeving verandert vanaf 2025: bedrijven moeten onder andere hun CO2-uitstoot rapporteren. Daarom hebben wij een systeem ontwikkeld dat de CO2-uitstoot van de transportopties bijhoudt. We delen niet alleen cijfers, maar brengen ook adviesrapportages uit met verbetervoorstellen, bijvoorbeeld voorstellen om vrachtwagens efficiënter te beladen of de route deels elektrisch te rijden. De stappen die je kunt nemen om groener te worden op het gebied van transport, daarin lopen wij als Caroz voorop.”

 


Dit artikel is een doorplaatsing van het originele artikel ‘De vele combinatiemogelijkheden van onze Control Tower en TMS maken ons uniek’ van Ondernemend Venlo.

Share this article

Contact us now

And we’ll show you how better logistics will generate better business. For you.