• Dankzij Caroz hebben we meer inzicht en kunnen we beter sturen op basis van data en feiten.

Blogs

Op deze pagina posten wij regelmatig berichten, maar hier vindt u ook gepubliceerde artikelen uit vakbladen.

Caroz, compleet in transport

Naar de verzending van inkomende of uitgaande goederen wilt u geen omkijken hebben. U zoekt dan ook een partner die dat volledig voor u kan verzorgen, vanaf de eerste voorbereidingen voor verzending tot de definitieve eindbestemming. Waarbij u op ieder moment de controle en het inzicht wilt behouden

Caroz regelt dat voor u. Volledig op maat uiteraard, want ieder transport heeft zijn specifieke kenmerken. Dat gebeurt door gefaseerd te werk te gaan, samen met u stap voor stap te bekijken wat op welk moment dient te gebeuren. Dat doen we met een geheel eigen aanpak: onafhankelijk, analytisch, pragmatisch, projectmatig en met een no-nonsense mentaliteit.

Lees meer

NUNNER Logistics neemt 4PL aanbieder “Caroz” over

PERS BERICHT Helmond, 13 mei 2019 
NUNNER Logistics uit Helmond maakt bekend afgelopen vrijdag Caroz Coordination Centre te hebben overgenomen. Caroz, in 2000 in Venlo opgericht, was één van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich reeds aan het begin van dit millennium op zogeheten control tower (oftewel 4PL) activiteiten richtten. Caroz coördineert, stroomlijnt en bespaart op logistieke activiteiten van een breed scala aan opdrachtgevers. Lees meer

Genomineerd voor de Lodewijk van der grinten prijs 2018

Rudy Claessens is geboren in 1975. Het jaar dat Microsoft werd opgericht en Pink Floyd hun beste album ooit lanceerde. Ook Rudy had ambities maar op school was hij geen uitblinker. Zonder diploma op zak moest hij het hebben van zijn doorzettingsvermogen en commerciële talent. Toen de kans zich voordeed om aan de slag te gaan bij Logistiek Dienstverlener Transnova in Venlo heeft hij die met beide handen aangegrepen. En zo betrad Rudy al op jonge leeftijd de logistieke sector.Lees meer

E-commerce kan niet zonder control towers

Retailers die concurrerend willen zijn en blijven in e-commerce moeten ‘control towers’ gaan inzetten om regie te houden over hun logistieke stromen. In een control tower delen alle ketenpartners hun data zodat de logistiek centraal en slim wordt geregeld.

Lees meer

Case 1 – Centraal platform voor transport management

Over Fabory
Fabory Group is een toonaangevende Europese distributeur van bevestigingsartikelen en aanverwante artikelen voor onderhoud, reparatie en exploitatie. Sinds september 2011 is Fabory onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Grainger International. Het bedrijf doet het internationaal uitstekend en heeft wereldwijd meer dan 140 shops en verkoopkantoren in 16 landen. Lees meer

Johma kiest voor CAROZ Venlo

Logistiek specialist CAROZ uit Venlo gaat Johma Salades uit Losser ondersteunen bij het optimaliseren van haar logistieke processen.

CAROZ heeft Salad Signature, waarvan Johma Salades een onderdeel is, eerder al geholpen bij het in kaart brengen van de logistieke blauwdruk.

CAROZ-directeur Ruud Claessens is zeer verheugd dat het ‘grote’ Johma Salades voor het relatief kleine CAROZ (30 medewerkers) heeft gekozen. “Johma zocht een praktische sparringpartner die kritisch meekijkt en tegelijkertijd logistieke ideeën en besparingen bedenkt.”

Lees meer

Superunie optimaliseert logistiek ledennetwerk

Opgericht in 1956 is het in Beesd gevestigde Superunie van origine een inkooporganisatie waarbij dertien zelfstandige supermarktretailers zijn aangesloten. Om het logistieke netwerk van de leden te optimaliseren gebruikt Superunie het coördinatiecentrum van Caroz als verlengstuk van de organisatie. Tijdens Supply Chain Day op 13 april wordt duidelijk hoe Caroz invulling geeft aan deze behoefte.

Lees meer

The Surprising Supply Chain Facilitator

Groei door slimme logistiek

Nieuwe impulsen zijn van belang voor ieder bedrijf. Zeker wanneer dit leidt tot betere prestaties. Denk bijvoorbeeld aan innovatie in logistieke netwerken om de concurrentiekracht te vergroten. Een gestroomlijnde keten werkt in het voordeel van alle betrokkenen. Steeds weer gaat het om de beste oplossing voor iedere situatie. Slimme logistiek als continue aandrijver voor groei. CAROZ begrijpt dit als geen ander!

Lees meer

Samen “Werken zonder Waste”

In 2010 is Mercuur een verbetertraject gestart om meer service te kunnen bieden richting haar klanten. Tegelijkertijd wilde Mercuur daarmee haar concurrentiepositie verbeteren. Met hulp van studenten werden allereerst de mogelijke efficiencyslagen in kaart gebracht. Vervolgens werd besloten om te focussen op de interne bottlenecks bij een belangrijke klant voor Mercuur, te weten Bakkersland. De doelstelling was om de capaciteitsplanning op het distributiecentrum in Tilburg beter af te stemmen op de werkelijke behoefte.

Lees meer

Duitsland gaat ook ‘speeddocken’

Inform GmbH en Caroz starten een initiatief binnen de automotive sector in Duitsland dat erg veel lijkt op het Nederlandse speed docking-project.

Beide partijen willen daarmee het logistieke inboundproces bij onze oosterburen efficiënter maken. Een bekende Duitse autofabrikant gaat het speedocking principe als pilot in de praktijk brengen.

Lees meer

Bron: WarehouseTotaal

Tips voor een efficiëntere
goederen ontvangst

De meeste aandacht in magazijnen gaat doorgaans uit naar het orderpickproces. Logisch, gezien het feit dat orderpicken het meest arbeidsintensieve en dus dure proces is. Ook aan de andere kant van het magazijn is echter geld te besparen, bijvoorbeeld bij goederenontvangst. Belangrijkste boodschap: zoek verbeteringen van dit proces niet alleen op de magazijnvloer, maar ook binnen andere afdelingen van het bedrijf of zelfs bij leveranciers.

Lees meer

De Stelling: innovatie binnen de transportsector

Ellen Welling, Adviseur Ondernemersondersteuning Kamer van Koophandel Limburg

Het logistieke bedrijfsleven heeft in Noord-Limburg niet alleen een groot economisch belang, maar heeft de komende jaren ook veel potentie. Dit heeft vooral te maken met de verdere toename van goederenstromen en gerelateerde investeringen. Dat biedt grote kansen voor het logistieke bedrijfsleven.

Lees meer